Vacature Teamleider Linerless / Ravenwood

Teamleider Linerless/Ravenwood

Wij zoeken een gemotiveerde en enthousiaste Teamleider voor de afdeling Linerless/Ravenwood binnen Optimum Group Belona

Teamleider Linerless/Ravenwood 2 ploegen – 36 uur 

Wie zoeken wij? 

Door jouw gemotiveerde houding zorg je samen met jouw medewerkers voor kwalitatief hoog productie drukwerk. Daarbij werk je nauw samen met je collega Teamleider en jouw leidinggevende, de Operations Manager. 

Jij bent een gemotiveerd persoon die zelfstandig kan werken, prettig communiceert, goed om kan gaan met meerdere factoren tegelijkertijd en energie haalt uit het aansturen van een team. Jij bent iemand die ervaring heeft in een drukkerij of productie-omgeving, sterk is in het coachen en motiveren van een team, zorgt voor een goede samenwerking in en met het team en affiniteit heeft met technische machines en grafische producten. 

Je signaleert verbeteringen, je corrigeert output en je instrueert en begeleidt jouw medewerkers tijdens het werk. Door onder meer het voeren van doelstellings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken met je medewerkers coach en motiveer jij jouw team. 

Je werkt 36 uur en komt te werken in een 2 ploegendienst. In de 1e ploeg werk je van ma t/m do van 06.00 – 14.00 en op vr van 06.00 – 12.30 en in de 2e ploeg van ma t/m do van 14.00 – 22.00 en op vrijdag van 12.30 – 19.00 uur.

Je bent verantwoordelijk voor: 

 • Operationele sturing en beheersing:
  Zorgdragen voor een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering van de werkzaamheden, door het instrueren en begeleiden van medewerkers van de drukkerij. 
 • Kwaliteit: Waarborging van de kwaliteit van grafische producten door het controleren, signaleren en waar mogelijk corrigeren van de output. 
 • Machinebediening: Aansturen van medewerkers ten einde een correcte machinebediening te realiseren voor het instellen, afstellen, bedienen en coördineren van complexe machines voor de vervaardiging van grafische producten. 
 • Inkoop: Teamleider is verantwoordelijk voor het signaleren van de inkoopbehoeften van alle benodigde productiematerialen van Linerless/Ravenwood. Afhankelijk van welke materialen het betreft, verzorgt de Teamleider zelf de inkoop of geeft dit aan de afdeling Inkoop door. 
 • Controle: Het controleren van output en signaleren van afwijkingen in de productie, op de gestelde kwaliteitseisen. Bewaken van normen en de kwaliteit. 
 • Administratie: Administratieve verwerking van geproduceerde grafische producten. Tevens waar nodig rapportage aan/overleg met de Operations Manager m.b.t. personeelsaangelegenheden en verslaglegging over afdelingszaken. 
 • Zorgdragen voor het leidinggeven aan en het ontwikkelen van de medewerkers binnen de eigen afdeling, teneinde een kwalitatief en kwantitatief adequate bezetting te hebben waarmee de huidige en toekomstige doelstellingen dienen te worden gerealiseerd. 
 • Communicatie: Het correct en netjes communiceren met collega’s betreffende procesvoortgang, status van orders en aandachtspunten. Tevens goed communiceren met leidinggevenden over het productieproces en stand van zaken van het uit te voeren werk. 
 • Veiligheid: Verantwoordelijk voor het naleven en handhaven van de veiligheidsprotocollen, het informeren van medewerkers, toezicht houden, collega’s aanspreken op veiligheidsaspecten en het dragen van de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens werktijd. 

Wij vragen: 

 • Accuraat werken 
 • Ervaring met het motiveren en coachen van medewerkers 
 • Goed kunnen samenwerken 
 • Integriteit 
 • Zelfstandigheid 
 • Klantfocus 
 • Minimaal 1 jaar ervaring in een soortgelijke functie 
 • Minimaal MBO werk- en denkniveau 

Wat bieden wij? 

Optimum Group Belona is onderdeel van de Optimum Group en bied je een leuke functie aan binnen een groeiende organisatie. We bieden marktconforme salarissen, uiteraard met toeslagen voor de ploegendienst waarin je werkt, ontwikkelmogelijkheden en uitzicht op een vast dienstverband. 

Interesse?

Heb je interesse dan ontvangen wij graag je CV en een motivatiebrief. Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Krista Jaspers-le Clercq (HR Adviseur) via 0165-519277 of k.leclercq@belona.nl. Na de sluitingsdatum van de vacature nemen we binnen 2 weken contact met je op. Onze voorkeur gaat uit naar een externe kandidaat. 

Wat doen wij?

Optimum Group Belona is een labelproducent die met de klant meedenkt en adviseert. Bij Optimum Group Belona kunnen klanten terecht voor al hun bedrukte en onbedrukte zelfklevende etiketten. Als branchespecialist loopt Optimum Group Belona voorop in de ontwikkeling en spelen wij in op de groeiende behoefte aan duurzame verpakkingen. Onze bedrukte en onbedrukte Linerless labels zijn daar een goed voorbeeld van. Linerless labels zijn zelfklevende etiketten zonder rugpapier, de bekende ‘gele’ dragerbaan, die bij traditioneel etiketteren moet worden weggegooid. Belona is producent van volledig belijmde Linerless labels en Ravenwood Linerless labels en ondersteunt bij beide concepten van etiket tot geëtiketteerde verpakking. 

Wie zijn wij?

Optimum Group is een Europese veelzijdige groep drukkerijen met productielocaties in Nederland, België, Denemarken en Duitsland met 16 aangesloten bedrijven. Door de bundeling van krachten is er een unieke combinatie van expertise op het gebied van UV flexo rotatiedruk en digitale druk van onder andere zelfklevende etiketten ontstaan. Optimum Group bedient vooral afnemers in food, retail, cosmetica, pharma, home & personal care, logistiek en de chemische industrie. 

Neem contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten