Het is van essentieel belang om de consument te voorzien van de juiste informatie over de kenmerken van het product, zodat deze kan nagaan of het product tegemoet komt aan zijn behoeften en geschikt is voor zijn omstandigheden.

NIEUWS: Nieuwe Wet Etiketteren.

De etikettering van voedingsmiddelen is streng geregeld in de Warenwet

Nieuwe Wet Etiketteren

De etikettering van voedingsmiddelen is streng geregeld in de Warenwet. Het is van essentieel belang om de consument te voorzien van de juiste informatie over de kenmerken van het product, zodat deze kan nagaan of het product tegemoet komt aan zijn behoeften en geschikt is voor zijn omstandigheden. Denk hierbij niet alleen aan smaak en voorkeur, maar ook aan serieuze kwesties als een allergie of een intolerantie.

Vanaf 13 december 2014 spreken we niet meer van richtlijnen maar van een verordening met meer verplichte vermeldingen op het etiket. Deze verplichte vermeldingen zijn o.a.: (NL) Aanduiding / (BE) Verkoopbenaming, ingrediëntenlijst, allergenen, bewaarvoorschriften, land van oorsprong of plaats van herkomst, voedingswaardevermelding.

Dat alles in een meer leesbare uitvoering, dus in de meeste gevallen dient het lettertype te worden aangepast. Onze accountmanagers zijn inmiddels nadrukkelijk op de hoogte van deze verordening en kunnen u, op verzoek, over bovenstaande wijzigingen prima informeren.