Belona, member company Optimum Group, zet missie: “verduurzamen van de verpakkingsketen” voort door investering in 2e Maan Engineering Linerless Coating Line

Investering in 2e Maan Engineering Linerless Coating Line.

Belona, member company Optimum Group, zet missie: “verduurzamen van de verpakkingsketen” voort door investering in 2e Maan Engineering Linerless Coating Line

Belona, member company Optimum Group, zet missie: “verduurzamen van de verpakkingsketen” voort door investering in 2e Maan Engineering Linerless Coating Line.

6 jaar geleden heeft Belona de stap genomen om als early adapter in de linerless labelmarkt te stappen. Door de vraag naar kwalitatief hoogwaardige linerless labels , heeft Belona haar machinepark nu uitgebreid met een tweede Linerless productielijn van Maan Engineering. Kwaliteit is bij ons het uitgangspunt, iets wat in de markt niet altijd gebruikelijk is.

Belona produceert linerless labels; zelfklevende etiketten zonder het bekende gele rugpapier. Bij het aanbrengen van de etiketten blijft geen afval meer over. Dit zorgt voor een materiaal besparing van meer dan 60%.

Naast minder materiaalgebruik voor het etiket, dragen linerless labels in meer opzichten bij aan verduurzaming in de verpakkingsketen. Zo zitten er meer etiketten op een rol en de etiketlengte is variabel, zodat maar één formaat op voorraad gehouden hoeft te worden. Meer standaardisering en meer etiketten per transport leveren meerdere besparingen op in transport en hoeveelheid afval.

Belona introduceerde de linerless labels in 2014 op de Nederlandse markt tijdens verpakkingsbeurs Macropak. Het bedrijf won daar de duurzaamheidsprijs. In 2016 werd Belona runner-up voor een NL Packaging Award in de categorie duurzaamheid.

Brede toepassing:

Linerless labels kunnen worden toegepast voor skinpack, c-labeling en als weegschaaletiketten. Door de grote diversiteit aan linerless dispensers behoren ook andere labels tot de mogelijkheden.

Daarnaast kunnen linerless labels door de op ieder gewenste lengte worden gesneden, afhankelijk van de hoeveelheid informatie op de label, en is bij weegschaal-etikettering einde rol makerkering mogelijk. Belona produceert in eigen huis linerless labels op direct thermische materialen met verschillende belijmingen voor verschillende toepassingen.

Samenwerking

Belona en Maan Engineering zijn blij met de voortdurende samenwerking. Deze samenwerking stelt de organisaties gezamenlijk in staat een hoogwaardige en duurzame bijdrage te leveren aan de label- en verpakkingsindustrie.